Для чого потрібна зона свіжості у побутовій холодильній техніці

Поделиться в facebook
Поделиться в twitter
Поделиться в linkedin
Поделиться в pinterest
Поделиться в whatsapp

У процесі використання виявилося що морозильна, та холодильна камери побутового холодильника, не вбезпечують умови збереження якості делікатних продуктів. Кожна господиня знає що є продукти, яким не підходить зберігання ні в одній з камер.

Такі продукти потрібно зберігати при умовах певної вологості й температури  -1, +3. Якщо такі продукти поставити у морозилку них замерзає волога, що міститься в них. Для зберігання подібних продуктів була створена «Fresh Zone» — ділянка у холодильнику, де температура утримується близькою до нуля.

Вперше «нульова зона» була використана в 1996 році і дали назву її Biofresh. З того часу всі виробники побутової холодильної техніки встановлюють у своїх виробах спеціальні відділи: «нульові зони», «зони свіжості», або Fresh Zone.

 Які зоні бувають у побутових  холодильниках

Фактично це спеціальний відсік для тривалого зберігання швидкопсувних продуктів, в якому температура, близька до нуля. Це е особливий відсік у якому створені умови для овочів, чи то для свіжої риби. Зазвичай під відсік відводиться частина холодильної камери із певною температурою. У бюджетних холодильниках використовується поличка або контейнер, який розташований в нижній частині холодильної камери.

Якщо в агрегаті встановлена ​​одна зона, то вона буде «зоною сухої свіжості». Тобто в ній утримується температура близько нуля, а вологість підтримується на рівні 50-55%.

«Зона вологої свіжості» розроблена саме для зберігання делікатних продуктів рослинного походження. Тут вологість утримуються на рівні 90-95%, а температура близько нульової. У цих умовах фрукти, ягоди, свіжа зелень не в’януть і не сохнуть дуже довго, навіть якщо справа стосується таких примхливих продуктів, як, наприклад, малина.

У сучасних моделях може бути два відсіки, які призначені для зберігання різних видів харчових продуктів. Зазвичай в апаратах з двома «зонами» встановлено незалежне від морозильної та холодильної камер відділення з власними дверцятами, яке розділене на два бокси — для «сухої свіжості» і для «вологої свіжості».

1. Вологе — використовується для овочів, фруктів і зелені.

2. Суха — контейнер для м’яса і риби.

Однак, на ринку з’явилася побутова техніка з трьома відсіками:

• «зоною сухої свіжості» призначеної для м’яса, риби та сиру;

• «зоною вологої свіжості» для овочів, фруктів не тривалого зберігання;

• «волога нульова зона», де припускають зберігати фрукти, овочі, зелень, до певного терміну.

Як зберегти продукти свіжими

Які переваги дам споживачеві нульова камера? Саме вона дозволяє зберігати швидкопсувні продукти, та готову їжу довше завдяки тому, що в такій камері постійно підтримується температура, близька до нульової. Помічено, що в цих відсіках не розвиваються бактерії та мікроби, а термін придатності продуктів продовжується, при цьому не псуються їх смакові й корисні якості.

Терміни зберігання продуктів, у цьому відсіку, збільшуються у кілька разів внаслідок низької температури. У цій камері не заморожується волога, яка знаходиться у сирих продуктах, чи готові їжі. Тому не відбувається руйнування їх внутрішньої структури, а значить, терміни зберігання продовжуються.

Наскільки ефективна зона свіжості? Привілеї даної опції:

1. Оптимальні умови зберігання дитячого харчування.

2. Забезпечує збереження молочних продуктів та кисломолочних продуктів, тому що за даних умов розвиток шкідливих бактерій припиняється завдяки нульовій температурі.

3. Дозволяє зберігати свіжість салатів, зелені навіть у нарізаному стані.

Як регулюється температура в зоні свіжості? Зазвичай ці зони розташовують в ізольованих місцях холодильників, де встановлюється, а потім і підтримується знижена температура, та підвищена вологість. Це може бути висувна поличка з дверцятами або щільно закритий контейнер.

Температура Fresh zone залежить безпосередньо від моделі апарата. У бюджетних моделях вона може знаходиться в нижній частині корпуса, то нульова температура у відсіку утворюються відповідно до закону фізики: тепло підніметься у верх, а холод спускається вниз. У бюджетних моделях холодні потоки повітря подаються через щілину з морозилки. Тут температура підтримується внаслідок холодного повітря з морозилки, де передбачені спеціальні відводи для цього. Точності тут немає, тому присутні коливання між 0 і 2 ° C.

В агрегатах з двома видами боксу передбачено незалежне спеціальні ізольовані відділення з власними дверцятами. Але у всередині бокс має дві секції — для «сухої свіжості» і для «вологої свіжості». На задній стіні боксу, розташований регулятор температури, яким встановлюють потрібні параметри. Виставляти температуру можна вручну або, якщо це електронна система, — за допомогою пульта.

Які продукти рекомендується зберігати у спеціальному відсіку? За правилами зберігання продуктів потрібне дотримання температурного режиму, і рівня вологості. Для якісного збереження петрушки, яблук чи помідорів потрібен високій рівень вологості. А от для збереження якості риби та м’ясних виробів ці умови неприйнятні.

Нульова зона побутового агрегату, запрограмована на таку ж вологість, як і промислові холодильники — близько 50%. Цей режим дозволяє зберігати упаковування з м’ясом і рибою близько 7 діб. Шинка збереже свої якості протягом двох тижнів. Сир як що помістити в таку камеру збереже свої якості більше ніж 4 тижнів. Зелень в цьому відсіку збережеться на цілих три тижні більше і матиме свіжозрізаний вид. Про безпеку груш і яблук можна не турбуватися більше ніж три місяці.

Тривалість зберігання продуктів у таких секціях холодильників зростає рази в три. Для сирних і ковбасних виробів цей показник більше в чотири рази. У цих відсіках можна розміщувати охолоджені продукти, для яких не підходять умови основної камери та морозильника

Температура близька до нульової може створити тонкий шар льоду на продуктах, якій не може проморозити наскрізь продукт, але збереже всі свої харчові властивості і якості.

Техніка с такими функціями дуже приваблива, але ціна може бути високою.

Оставьте отзыв

Все про HITACHI

Холодильники HITACHI это лучшее качество, проверенное временем и усердной работой инженеров

Hедавние записи
Hitachi
hitachi_net_ua

Почему не отключается холодильник

Холодильник – привычная вещь в доме, за его работой часто не следят. Случается, компрессор работает без остановок, на это не обращают внимания. В камерах холодно, продукты сохраняются, видимого повода беспокоиться нет. Ситуация быстро ухудшается, когда вовремя не принимают мер.

Читать
Подписывайтесь на скидки и новости от Hitachi

Введите свой элетронный адрес

Пролистать наверх

Мы можем перезвонить